Jakie pieczywo kupować?

zobacz pieczywo na https://www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Wytwarzane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem bardzo bogatym w mnóstwo najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do prawidłowego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Tylko wtedy ma się pewność, że spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z wyśmienitych produktów i niesamowitej dbałości o klienta słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb robiony jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją dobrego smaku i najwyższej jakości użytych składników.

Nasze dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]